9 τροφές που πρέπει να καταναλώσεις πριν και μετά την άσκηση για να έχεις ενέργεια

Τι να προτιμάς και ποιες τροφές ν’ αποφεύγεις.

Τώρα που το γυμναστήριο φαντάζει ακόμα ένα μακρινό όνειρο, όλο και περισσότερο αναζητάμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να γυμναστούμε σωστά, χωρίς την καταπόνηση του σώματός μας.
Ακόμη κι αν δεν έχουμε τον γυμναστή μας δίπλα, μπορούμε να βρούμε τρόπους άσκησης, κύκλους εκγύμνασής που μπορούν να κάνουν θαύματα στη φυσική μας κατάσταση. Στο σπίτι ή στο πάρκο, επιλέγοντας το περπάτημα ή το τρέξιμο, κάθε άσκηση είναι ιδανική ανάλογα με την ψυχοσύνθεση, τη διάθεση και τις ανάγκες μας.
Και μαζί με την άσκηση εναρμονίζεται και η διατροφή μας. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι πρέπει να φάμε και πότε, προκειμένου να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μας την ενέργεια που χρειαζόμαστε, την αντοχή και τη δύναμη που απαιτείται για να νιώθουμε υγιείς.

Οι διατροφολόγοι μιλούν για τα κατάλληλα τρόφιμα που βοηθούν το σώμα μας να προετοιμάζεται σωστά για μια σκληρή προπόνηση και στη συνέχεια που το ανεφοδιάζουν με ενέργεια. Γιατί δεν είναι ωφέλιμο να καταναλώνεις τις ίδιες τροφές πριν και μετά την άσκηση.

Το να γνωρίζεις τι είναι καλό για σένα είναι μια καλή αρχή, αλλά είναι μόνο μια αρχή! Κάθε μέρα είναι διαφορετική, με ένα διαφορετικό σύνολο μεταβλητών που λειτουργούν εναντίον σου, οπότε πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση του τρόπου εξισορρόπησης αυτών των «μεταβλητών» για το σώμα σου και να φροντίσεις να διατηρήσεις τα κατάλληλα επίπεδα ενέργειας μέσω των τροφών που καταναλώνεις καθημερινά.

Πριν την προπόνηση:

-Οργανικός καφές με λίγο γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας

-Φρούτα

-Ένα αβοκάντο

-Ένα ή δύο βρασμένα αυγά

-Παγωμένο πράσινο τσάι

Και για μετά την άσκηση: -Συμπυκνωμένος χυμός με λεμόνι -Καφέ ρύζι με τον ατμό με λαχανικά -Αυγά και αβοκάντο -Σολομός

Πηγή: queen.gr