Αφγανιστάν: Συγκλονιστικό βίντεο με νεαρή να παρακαλεί στρατιώτες να την αφήσουν να μπει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, με κόσμο να στριμώχνεται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στην προσπάθειά του να φύγει από τη χώρα, έπειτα από την εισβολή των Ταλιμπάν.

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που απεικονίζει μία νεαρή Αφγανή, η οποία εκλιπαρεί τους Αμερικανούς στρατιώτες να την αφήσουν να μπει στο αεροδρόμιο για να φύγει από τη χώρα.

Αφγανιστάν: Οι προετοιμασίες των Ταλιμπάν για το νέο κυβερνητικό πλαίσιο

Οι Ταλιμπάν σκοπεύουν να ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης για το Αφγανιστάν εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε εκπρόσωπός τους σήμερα, μετά την γρήγορη ανάληψη της εξουσίας στη χώρα από τους μαχητές τους.

«Νομικοί, θρησκευτικοί και ειδικοί στην εξωτερική πολιτική μεταξύ των Ταλιμπάν στοχεύουν να παρουσιάσουν το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος αυτός.

Οι Ταλιμπάν επεδίωξαν να παρουσιάσουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο μετά την ταχεία ανάληψη του ελέγχου της Καμπούλ την Κυριακή. Ωστόσο κυβερνούσαν με σιδηρά πυγμή το Αφγανιστάν από το 1996 ως το 2001 προτού ανατραπούν από τις συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επειδή παρείχαν καταφύγιο στους μαχητές της Αλ Κάιντα που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr