Αγία Παρασκευή: Πάρτι με μπύρες και… χημικά στην πλατεία Αγίου Ιωάννου – Ένταση και επεισόδια νεαρών και ΜΑΤ [Βίντεο]

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.

Περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, καθώς συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών.

Η συγκέντρωση των νεαρών στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής φαίνεται πως δεν ήταν σημερινό φαινόμενο, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανάλογες συγκεντρώσεις και τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο δήμαρχος της περιοχής έστειλε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας όσα συμβαίνουν στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού».

Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Πηγή: topontiki.gr