Αιχμές Βορίδη για τις διακοπές ρεύματος: Πρωτίστως στον ΔΕΔΔΗΕ η ευθύνη

Θέση για τις διακοπές ρεύματος και τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση εν μέσω χιονιά πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ.

“Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε δε ότι στη Βόρεια Ελλάδα που αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει. “Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε”, σημείωσε.

Σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις δηλώσεις Χαρδαλιά, υπογραμμίζοντας ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εργώδη προσπάθεια του κράτους επισημαίνοντας ότι “ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί”.

Πηγή: thetoc.gr