Άκης Τσελέντης: Οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες

Το Ηράκλειο ταρακουνήθηκε το πρωί της Κυριακής με μια σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Οι σεισμοί στην περιοχή του Ηρακλείου και με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι είναι πολλές το τελευταίο διάστημα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, Άκη Τσελέντη να εκτιμά πως θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες ακόμη.

Ο κ. Τσελέντης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει τα εξής: “Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 07:56 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.0 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 340 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου. Τελικό εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Από τη γνωστή περιοχή του Αρκαλοχωρίου η οποία είναι διεγερμένη το τελευταία καιρό και μας δίνει μικρού μεγέθους γεγονότα, λόγω των μικρής διάστασης ρηγμάτων. Όπως έχω ήδη αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες αλλά με μικρά γεγονότα. Απαιτείται οι κάτοικοι να έχουν υπόψη τους τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προφύλαξης και ο Δήμος να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ελέγχου τυχόν επιβαρυμένων κτιρίων”.

Πηγή: newsit.gr