Αυτά έχει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Γη: Η περιουσία του τώρα και που μπορεί να φτάσει

Η αξία του Jeff Bezos, αναλυτικά η περιουσία του και οι εκτιμήσεις για το που μπορεί να φτάσει σε μερικά χρόνια.

Άλλοι θα ήθελαν χίλιες ζωές (ίσως και να είναι λίγες), προκειμένου να φτιάξουν την αμύθητη περιουσία του Jeff Bezos. Αυτός όμως τα κατάφερε και δικαίως έχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Το Forbes αποτιμά την αξία του στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι το 2026 εκτιμά οτι θα έχει γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα αν το 2019, το διαζύγιό του με την την MacKenzie μετά από 25 χρόνια γάμου, δεν του κόστιζε το 1/4 των μετοχών του στην Amazon.

Χαρακτηριστικό των συσχετισμών των χρημάτων που ξοδεύει με τους απλούς ανθρώπους, είναι το εξής παράδειγμα που ανέφερε το Business Insider: 95.000 δολάρια δικά του, αντιστοιχούν σε περίπου 1 δολάριο.

Η ιστορία της περιουσίας του

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδοων του είναι η Amazon, την οποία ξεκίνησε το 1994 και σήμερα κατέχει το 11,1% των μετοχών της. Εκεί όμως που πραγματικά απογειώθηκε ήταν το 1997 όταν η μετοχή της, σημείωσε άνοδο της τάξεως του 97.000%.

Δεν μένει όμως μόνο σε αυτή… Το 2017 πήρε την Whole Foods έναντι 13,7 δισ., με αποτέλεσμα πλέον να έχει το 18% των onlibe σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, το 2019 πήρε την online εταιρεία πώλησης παπουτσιών Zapos έναντι 1,2 δισ. δολαρίων, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα έβαλε 17.5 δισ. στην Amazon Web Services.

Παράλληλα έχει επενδύσει στην Google, την Uber, την Airbnb αλλά και στην εξαγορά της Washington Post έναντι 250 εκατομμυρίων.

Οι βίλες του

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το Business Insider η συνολική αξία των ακινήτων που έχει στο όνομά του, ξεπερνά τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βλέπετε, έχει μία βίλα στο Μπέβερλι Χιλς, 3 διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη που αξίζουν 17 εκατομμύρια, όμως την παράσταση κλέβει το αγρόκτημα που πήρε στο Τέξας, σε μία συνολική έκταση 120.000 στρεμμάτων.

Εκεί είναι η βάση της Blue Origin η οποία έχει στόχο να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια στο διάστημα και να οργανώσει αποικίες σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος.

Σε αυτή, επενδύει σύμφωνα με το Must που έκανε το σχετικό αφιέρωμα, 1 δισ. δολάρια το χρόνο.

Πηγή: gazzetta.gr