Χωρίς οίκτο Πρετεντέρης και Παπαχρήστος

Σκληρή αντιπολίτευση υπόσχονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη οι σύμβουλοι έκδοσης των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος και Γιάννης Πρετεντέρης.

Όπως αναφέρει το enimerosi24.gr, ο Πρετεντέρης την Παρασκευή έγραφε για κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τις Πρέσπες… Και στα «ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου» συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα κάνοντας λόγο για διάψευση της ρητορικής Μητσοτάκη και για τους τρεις κινδύνους από τους οποίους απειλείται:

«Παράδειγμα πρώτο. Οταν εχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση το Μάτι, δεν μπορείς να προσλαμβάνεις στην κυβέρνηση τον αξιωματικό που εκδιώχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το Μάτι… Επειδή δια του διορισμού του διαψεύδεις την προηγούμενη ρητορική σου. Παράδειγμα δεύτερο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν γίνεται να ανακαλύπτεις ότι έχει κρυφές χάρες μόλις γίνεις κυβέρνηση… Παράδειγμα τρίτο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση τη συναλλαγή της προηγούμενης κυβέρνησης με τον Γιούνκερ, τον Μοσκοβισί και την παρέα τους… Δεν γίνεται να επιστρατεύεις τον εκπρόσωπο τους για να σε εκπροσωπεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παπαχρήστος με την προσθήκη ότι το ανακοινώνει και επισήμως από τη στήλη του γράφοντας για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία: «Εγώ φυσικά δεν είμαι, ούτε πρόκειται να γίνω, απολογητής των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη – και πολύ σύντομα θα το αντιληφθούν όλοι αυτό».

Θυμίζεται το κομμάτι του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο in.gr «Πάτε καλά στη ΝΔ; Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τα είδε όλα καλά στο Μάτι κάνατε γενικό γραμματέα»

Πηγή: topontiki.gr