Δεν θα μπορούμε ούτε εκεί να πάμε μόνοι μας – Νέο σύστημα «πακέτο» με τον κορωνοϊό [Βίντεο]

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, ο έλεγχος των ανθρώπων γίνεται ολοένα και στενότερος – Στα σκαριά “έξυπνα” συστήματα παρακολούθησης που θα καταγράφουν την υγεία μας.

Ομάδα ερευνητών στο εξωτερικό κατασκεύασε μία τουαλέτα με τεχνητή νοημοσύνη που με τη βοήθεια αισθητήρων και ειδικών καμερών, θα «διαβάζει» την υγεία όποιου τη χρησιμοποιεί.

Η τουαλέτα δημιουργήθηκε με σκοπό να υπάρχει μία «καθημερινή κλινική» στο σπίτι, με συνεχή έλεγχο της υγείας.

Το σύστημα αυτό θα μπορεί, συγκεκριμένα, να εντοπίσει από διαβήτη μέχρι και φλεγμονές στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά παράλληλα θα καταγράφει και δείκτες όπως τα επίπεδα γλυκόζης ή τα ερυθρά αιμοσφαίρια, καθώς και διαφοροποιήσεις στις κενώσεις που μπορεί να είναι σχετικές με διάφορες ασθένειες.

Η “έξυπνη” τουαλέτα έχει και σύστημα ανίχνευσης αποτυπωμάτων ώστε να «γνωρίζει» ποιος τη χρησιμοποιεί. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, προς το παρόν η τουαλέτα έχει σχεδιαστεί για όσους τη χρησιμοποιούν όρθιοι.

«Αναπτύξαμε ένα παθητικό σύστημα παρακολούθησης της υγείας το οποίο μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων, με ανάγκη ελάχιστης ή και καθόλου παρέμβασης από πλευράς χρήστη» ανέφεραν οι ερευνητές σε σχετικό άρθρο τους, στο περιοδικό Nature Biomedical Engineering.

Στόχος των ερευνητών σε επόμενη φάση, είναι να κάνουν την «έξυπνη» τουαλέτα να «διαβάζει» και τον τρόπο των γυναικών και να ανιχνεύει ναρκωτικά, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και παρουσία μικροβίων στο στομάχι.

Δείτε την “έξυπνη” τουαλέτα στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από DailyMail / photo unsplash

Πηγή: el.gr