Έκλεψαν Έλληνα βουλευτή με τη μέθοδο του λεκέ – Τι είναι

Περιπέτεια για βουλευτή της βορείου Ελλάδος – Τι είναι η μέθοδος του λεκέ που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Θύμα ληστείας έπεσε την περασμένη Παρασκευή νεοεκλεγέντας βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δύο άτομα πλησίασαν τον βουλευτή στην πλατεία Συντάγματος τη στιγμή που αναζητούσε ταξί.

Μέσα στην τσάντα υπήρχαν προσωπικά έγγραφα και χρήματα του βουλευτή. Ο βουλευτής κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες.

Πρόκειται για τον βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Απόστολο Αβδελά

Η μέθοδος του λεκέ

Οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του λεκέ προκειμένου να απασχολήσουν τον βουλευτή, να του αποσπάσουν την προσοχή και στη συνέχεια να τον κλέψουν.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του κ. Αβδελά, ο ένας από τους (συνήθως) δύο ληστές, πλησιάζει το θύμα του και του λέει πως έχει λερωθεί το σακάκι του. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση οι δράστες φέρεται να έριξαν πάνω του κάποιο υγρό, ώστε να γίνουν πιο πειστικοί. Στη συνέχεια, και ενώ το θύμα προσπαθεί να απομακρύνει τον λεκέ και να σκουπιστεί, ο έτερος δράστης πλησιάζει, αρπάζει την τσάντα του θύματος και τρέπεται σε φυγή. Έτσι ακριβώς έγινε και με τον βουλευτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στην οδό Όθωνος και ενώ υπήρχαν πλήθος ανθρώπων γύρω του.

Πηγή: newsbomb.gr