Εκπληκτικός Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,60μ. κι έκανε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, τη δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα όλων των εποχών και την τρίτη στην Ευρώπη

Ο εκπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο κι άφησε υποσχέσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ο Ελληνας πρωταθλητής του μήκους «πέταξε» στα 8,60μ. στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα, επίδοση που πέραν του ότι τον φέρνει στην κορυφή για το 2021, παράλληλα αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα.

Με αυτό το άλμα ο Τεντόγλου θέτει υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι: «Το σημαντικό είναι ότι ο πόνος στο πόδι έχει φύγει. Είναι μεγάλο άλμα αλλά για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ θα πρέπει να κάνω 8,70μ. που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν αθλητές όπως ο Ετσεβαρία που μπορούν να κάνουν 8,70μ. όποτε θέλουν».

Σημειωτέον ότι εκτός του Τεντόγλου, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ, όπου σημείωσε φετινό ρεκόρ με 5,70μ. και πάλεψε για το 5,81μ. που θα τον έστελνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: ethnos.gr