Έκτακτο: Συμβόλαιο θανάτου χθες το βράδυ – Νεκρός ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης

Όλες οι υποθέσεις του Καλλιτσιώνη στο επίκεντρο των ανακριτών που διερευνούν την άγρια δολοφονία του το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουνίου έξω από το πατρικό του σπίτι στην Ορμήδεια

Οι σχέσεις του Καλλιτσιώνη με την οικογένεια Καλοψιδιώτη, τα πυρά κατά το τετραπλό φονικό και οι υποθέσεις για τις οποίες είχε απασχολήσει τις αρχές ο 29χρονος που έπεσε χθες βράδυ νεκρός έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια… όλα βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου που από χθες βράδυ τέθηκαν σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.

Αν και στις αρχικές του δηλώσεις από τη σκηνή του εγκλήματος ο Γιώργος Οικονόμου Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, δε θέλησε να συνδέσει την εγκληματική ενέργεια κατά του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη με τα εγκλήματα κατά της οικογένειας Καλοψιδιώτη, ούτε τη χρονική στιγμή που όλα διαπράχθηκαν, εντούτοις είπε ότι το θύμα είχε απασχολήσει την Αστυνομία με διάφορες υποθέσεις.

Ο Καλλιτσιώνης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, εργαζόταν παλαιότερα ως προσωπικός φρουρός του Καλοψιδιώτη και ήταν αυτόπτης μάρτυρας και είχε τραυματιστεί από πυρά -αφού καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι- κατά το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 με θύματα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού. Είχε καταθέσει μάλιστα ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Το θύμα της δολοφονικής ενέδρας είχε αποφυλακιστεί αρχές Απριλίου και νωρίτερα λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω κορωνοϊού, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, απειλής, και ανησυχίας.

Κατά καιρούς είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις κατοχής οπλισμού, ναρκωτικών και βιαιοπραγίας, ενώ επρόκειτο εντός των επόμενων ημερών να ακούσει την ποινή του για άλλη υπόθεση.

Ήταν μεταξύ των τεσσάρων προσώπων που είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2018 για τη δολοφονία του Γκάρι Μπόρις Χριστοδούλου και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για υπόθεση που μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Πάντως η νέα εγκληματική ενέργεια έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις αστυνομικές αρχές, αφού βλέπουν στο φόντο «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών γεγονός που γεννά φόβους για νέο κύκλο αίματος.

Πηγή: cyprustimes.com