Εκτός ορίων η κατάσταση στην Αμερική – Καλούν σε επιθέσεις κατά των αστυνομικών

Όχι μόνο στην Μινεάπολη αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις η Αμερική μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο για απειλές σε βάρος αστυνομικών ενώ σε μία από τις περιπτώσεις στην Νέα Υόρκη ένας 26χρονος ο Καλίντ Άντερσον καλεί σε εκτελέσεις αστυνομικών και δεν είναι η μόνη περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η σημερινή βραδιά θα είναι πολύ κρίσιμη καθώς σχεδιάζονται μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και επεισόδια κάτι για το οποίο οι ειδικές δυνάμεις είναι ήδη σε συναγερμό.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Μινεσότα κατήγγειλε ότι το 80% των διαδηλωτών έρχονται από άλλες περιοχές. Είπε χαρακτηριστικά «ότι είδαμε τις προηγούμενες μέρες είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που θα δούμε απόψε». Την ίδια στιγμή κήρυξε την πολιτεία σε απαγόρευση κυκλοφορίας για το βράδυ ενώ ζήτησε από τους πολίτες να καταγγείλουν που διαμένουν όσοι ήρθαν από άλλες περιοχές για να προκαλέσουν επεισόδια. Ο κυβερνήτης δήλωσε ανοιχτά ότι οι διαμαρτυρίες δεν είναι πλέον για τον Φλόιντ και ζήτησε την ακόμα μεγαλύτερη συνδρομή της Εθνοφρουράς. Στην πολιτεία αναμένονται 2500 χιλιάδες άνδρες της Εθνοφρουράς. Ουσιαστικά ο στρατός βγαίνει στον δρόμο σε τέτοια νούμερα για πρώτη φορά από το 1992.

Επίσης, στο Κεντάκι ο κυβερνήτης ζήτησε την συνδρομή της εθνικής φρουράς ενώ στο Πόρτλαντ επίσης υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τη στιγμή που ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ νέο, δεύτερο βίντεο από το περιστατικό προκαλεί νέο σοκ στην αμερικανική κοινωνία.

Το βίντεο δείχνει από άλλη γωνία όχι έναν αυτή τη φορά, αλλά τρεις αστυνομικούς να έχουν γονατίσει πάνω στον άτυχο 46χρονο, ενώ εκείνος προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», «δεν μπορώ να ανασάνω», «με πονάει το στομάχι μου», με πονάει ο λαιμός μου», ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Μόνο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς έχει συλληφθεί. Πρόκειται για εκείνον που έχει καταγραφεί στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ωστόσο η οικογένεια του θύματος, ζητεί να του απαγγελθούν κατηγορίες για κατηγορία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης.

Πηγή: greekmoney.gr