Εμφανίστηκαν και… μπλε δράκοι με το οδυνηρό τσίμπημα

Οι σπάνιοι μπλε δράκοι εμφανίστηκαν στο νησί Πάντρε το Σαββατοκύριακο, αλλά σίγουρα δεν είναι το είδος δράκου που ήρθε στο μυαλό σας. Καμία σχέση και με τους δράκους του Game of Thrones. Μια οικογένεια από το Τέξας, εντόπισε μερικούς μπλε δράκους και τράβηξε μερικές φωτογραφίες πριν τους απελευθερώσει πίσω στη θάλασσα.

Ο μπλε δράκος της θάλασσας είναι ένα από τα σπανιότερα θαλάσσια ζώα που ζει στα τροπικά νερά του πλανήτη συνήθως στις Νοτιοανατολικές ακτές της Νότιας Αφρικής και τις ανατολικές ακτές Αυστραλίας, τις ακτές της Μοζαμβίκης και στις ευρωπαϊκές ακτές.

Το επιστημονικό του όνομα είναι Glaucus atlanticus. Το ζώο αυτό έχει διάφορες ονομασίες όπως: μπλε γλαύκος, μπλε άγγελος, μπλε δράκος, μπλε θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 3 εκατοστά. Τα αγκάθια του Glaucus atlanticus είναι δηλητηριώδη. Το δηλητήριο το προσλαμβάνει από άλλα δηλητηριώδη ζώα, όπως μέδουσες. Το δηλητήριο μπορεί να προκαλέσει και θάνατο.

Οι άνθρωποι που αγγίζουν τον μπλε θαλάσσιο δράκο, μπορούν να δεχτούν ένα οδυνηρό και μερικές φορές επικίνδυνο τσίμπημα. “Ο γιος μου ανακάλυψε έναν, και το απόγευμα βρήκαμε τέσσερις ακόμα. Ένας από αυτούς ήρθε δίπλα στο πόδι και ευτυχώς τον είδα εγκαίρως και δεν τον πάτησα. Ο 7χρονος γιος μου ήθελε να το ακουμπήσει, δεν τον κατηγορώ το ίδιο ήθελα και εγώ γιατί φαίνονταν γυαλιστερά και μαλακά. Αλλά το συζητήσαμε και επειδή δεν ξέραμε τι πλάσματα είναι αυτά, είπαμε να μην τα ακουμπήσουμε” δήλωσε η Leah Lane.

Πηγή: enikos.gr