Εντεκάχρονος ήρωας έκανε τεχνητή αναπνοή σε κοριτσάκι και την έσωσε από βέβαιο θάνατο [Βίντεο]

Σε τοπικό ήρωα έχει μετατραπεί ένα 11χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο ένα κορίτσι 6 ετών, το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του, έχοντας θαφτεί στην άμμο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με φίλους της.

Ο Κόνορ Φιτζ-Τζέραλντ βρισκόταν στην παραλία δίπλα από το σπίτι του, όταν διαπίστωσε ότι κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινο κεφάλι ξεπρόβαλε από την άμμο. Αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για κάποια κούκλα, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διαπίστωσε έντρομος πως ένα κοριτσάκι βρισκόταν αναίσθητο και σχεδόν ολόκληρο θαμμένο μέσα στην άμμο.

Ο μικρός, όμως, ήταν έτοιμος για όλα κι επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη για την ηλικία του ψυχραιμία και οξυδέρκεια ανέλαβε αμέσως δράση. Αφού ξέθαψε το σώμα του κοριτσιού από το σημείο που βρισκόταν, την μετέφερε λίγο μακρύτερα, όπου κι άρχισε να της κάνει τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις στο στήθος, καθώς η 6χρονη δεν έδειχνε σημεία ζωής.

Η επιμονή, όμως, αλλά και το κουράγιο του Κόνορ έσωσε την κατάσταση.. Μετά από προσπάθειες σχεδόν τριών λεπτών, η μικρή άρχισε σιγά σιγά να ανακτά τις αισθήσεις και να αναπνέει κανονικά, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι μετέφεραν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο.

Όπως είναι φυσικό, αμέσως, ο μικρός ήρωας συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Κόνορ δεν είχε καμία προγενέστερη εμπειρία τεχνητής αναπνοής από κάποιο σεμινάριο αλλά αντέγραψε πιστά όσα είχε παρακολουθήσει στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στην δημοφιλή αστυνομική σειρά NCIS.

Πηγή: gazzetta.gr