Φοιτητές έβγαλαν 1 εκ. δολάρια λέγοντας πως χιλιάδες Iphone είχαν πρόβλημα, ενώ αυτά ήταν ψεύτικα

Δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον έστησαν μία μεγάλη επιχείρηση, ωστόσο όταν το σχέδιό τους για να πλουτίσουν αποκαλύφθηκε την πάτησαν.

Οι Yangyang Zhou και Quon Jiang είχαν στείλει χιλιάδες iPnones στην Apple, υποστηρίζοντας πως οι εισαγωγές από το Χονγκ Κονγκ ήταν ελαττωματικές και πως οι συσκευές τους δεν άνοιγαν. Οι συσκευές, ωστόσο, ήταν ψεύτικες και στόχος τους ήταν η εταιρεία να τους στείλει πίσω νέα κινητά, έτσι ώστε να τα πουλήσουν στο διαδίκτυο.

Τα κέρδη τους έφτασαν κοντά στο 1.000.000 δολάρια, αλλά οι δύο φοιτητές μάλλον θα περάσουν αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Ο Yangyang Zhou θα μείνει στη φυλακή για πέντε χρόνια, ενώ θα πρέπει να πληρώσει 10.000 δολάρια για δυσφήμηση της εταιρείας.

Ο Quon Jiang αντιμετωπίζει πιο σοβαρές κατηγορίες. Ο φοιτητής της ηλεκτρολογίας μπορεί να περάσει ακόμα και 30 χρόνια στην φυλακή, ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αγγίζει τα 2 εκ. δολάρια για εμπορία και απάτη καλωδίων.

Οι δύο φοιτητές αποδείχθηκε πως είχαν βρει προμηθευτές από την Κίνα που τους έφεραν να ψεύτικα iPhones, ενώ είχαν κάνει 3.069 αιτήσεις για επισκευές μέσα σε ένα χρόνο.

Κοντά στις 1.500 φορές η Apple είχε στείλει συσκευή που αντικαθιστούσε την ελαττωματική. Η εταιρεία δεν κατάφερνε να εξακριβώσει πως η συσκευές ήταν ψεύτικες, επειδή δεν ήταν δυνατόν ν’ ανοίξουν.

Πηγή: kontranews.gr