Επεισόδια για Γρηγορόπουλο: Κουκουλοφόροι σπάνε πεζοδρόμια με βαριοπούλες και βανδαλίζουν την Αθήνα

Eπεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη 1μ.μ, ομάδα γύρω στους 20 κουκουλοφόρους με βαριοπούλες, εμφανίστηκαν στην οδό Κοραή, προπηλάκισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι επιτηρούσαν την περιοχή και ξεκίνησαν να σπάει τα πεζοδρόμια.

Μόλις μερικά λεπτά μετά, στην πλατεία Κλαυθμώνος, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και κομμάτια από τα σπασμένα πεζοδρόμια στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

Πριν από λίγη ώρα ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών οι οποίοι, προέβησαν σε άγνωστο, έως τώρα, αριθμό προσαγωγών.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» και ο σταθμός «Σύνταγμα».

Έπειτα από την χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, αρκετοί από τους κουκουλοφόρους διέφυγαν στα γύρω στενά.

Σε όλο το μήκος της πορείας των μαθητών, είναι εμφανής η παρουσία της αστυνομίας ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είναι ακροβολισμένες και στις κάθετες οδούς, γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις μνήμης

Στις 12:00 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ στις 18:00, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Στις 21:00 θα λάβει χώρα συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο δηλαδή, στο οποίο ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Και στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί μαθητική πορεία στις 12:00 ενώ πορείες και συγκεντρώσεις θα γίνουν σε 18, τουλάχιστον, ακόμα πόλεις της χώρας.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας:

Πηγή: diaforetiko