Η Αίγυπτος αγοράζει 500 νέα άρματα μάχης T-90MS από την Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Λιβύη (βίντεο)

Τίναξε την μπάνκα η Αίγυπτος καθώς το υπουργείο άμυνας της χώρας ήρθε σε συμφωνία με την ρωσική Uralvagonzavod (UVZ) και την εταιρεία εξαγωγών Rosoboronexport για την δημιουργία γραμμής παραγωγής στην αφρικανική χώρα κατόπιν αδείας 500 αρμάτων μάχης T-90MS και αυτό σημαίνει πολλά καθώς η Αίγυπτος θα μπορεί να κάνει χρήση πλέον και αρμάτων νέα γενιάς αν απαιτηθεί στο «καυτό» μέτωπο της Λιβύης καθώς δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί.

Και αυτό γιατί μπορεί η Αίγυπτος να διαθέτει έναν τεράστιο στόλο αρμάτων νέας γενιάς τύπου M-1A1 Abrams και μάλιστα έχει και εργοστάσιο κατασκευής τους και θα ήταν λογικό να συνεχίζονταν εκεί οι παραγγελίες εντούτοις υπάρχουν περιορισμοί χρήσης κατά… νατοϊκών χωρών όπως αυτή είναι η Τουρκία, δηλαδή ο κύριος αντίπαλός της στην Λιβύη.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά οι πηγές κοντά στις δύο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει την προμήθεια. Μάλιστα επιλέχθηκε ο τύπος καθώς ενσωματώνει και όλα τα διδάγματα των μαχών στην Συρία κατά των ίδιων μισθοφόρων που έχει φέρει οι τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ για να ανακαταλάβουν την Λιβύη.

Το άρμα αποτελεί ένα ουσιαστικά νέο άρμα μάχης που βασίζεται στο T-90 αλλά είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα ενώ έχει εκτελέσει παλαιότερα δοκιμές στην έρημο του Κουβέιτ για να μπορεί να επιχειρεί σε ερημικά περιβάλλοντα.

Πηγή: pronews.gr