Η στιγμή που πισίνα πολυόροφου ξενοδοχείου «αδειάζει» στο κενό μετά τον σεισμό των 6,3R

Τρομακτικές εικόνες κατέγραψαν κάτοικοι κι επισκέπτες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, από την στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπάει ολόκληρο το νησί Λουζόν (το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους) με ένταση 6,3 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους εκατομμύρια κατοίκους της Μανίλα, ενώ «τρόμο» προκαλούν οι εικόνες από την στιγμή που η πισίνα στην ταράτσα πολυόροφου πολυτελούς ξενοδοχείου «αδειάζει» στο κενό, λόγω των παλινδρομικών κινήσεων του κτιρίου.

Προς το παρόν, οι αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει ακριβή αριθμό θυμάτων από τον σεισμό, όμως αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και σε βάθος 40 χλμ., ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Παμπάνγκα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποιες υποδομές κατέρρευσαν και το Διεθνές Αεροδρόμιο Κλαρκ, πρώην στρατιωτική βάση, υπέστη σοβαρές ζημιές και έκλεισε.

Ψηλά κτίρια στη μεγαλύτερη εμπορική συνοικία της Μανίλας και εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν γρήγορα από τα γραφεία τους.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς», όπως ονομάζεται η σεισμογενής περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ