Ιαπωνία: Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο απογειώθηκε με επιτυχία – Έκανε την πρώτη του 4λεπτη πτήση [Βίντεο]

Μια ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ενός επανδρωμένου ιπτάμενου αυτοκινήτου μετά τη διεξαγωγή δημόσιας επίδειξης στις 25 Αυγούστου.

Πολλές εταιρείες αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής επενδύουν στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων εδώ και χρόνια. Η SkyDrive Inc. όμως κάνει ένα παραπάνω βήμα στο μέλλον με το μοντέλο SD-03.

H δοκιμή του ιπτάμενου αυτοκινήτου στο μεγαλύτερο «πεδίο δοκιμών»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Sky Drive Inc., το όχημα απογειώθηκε με επιτυχία στις 25 Αυγούστου, στο Toyota Test Field, ένα από τα μεγαλύτερα «πεδία δοκιμών» της Ιαπωνίας και έδρα ερευνητική έδρα της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά την δοκιμή, το ιπτάμενο αυτοκίνητο, επανδρωμένο με έναν πιλότο, πραγματοποίησε μια πτήση περίπου τεσσάρων λεπτών.

Η καινοτομία της Sky Drive Inc.

Η εταιρεία sαναφέρει ότι είναι το μικρότερο ηλεκτρικό κάθετο όχημα απογείωσης και προσγείωσης στον κόσμο. Έχει οκτώ κινητήρες και καταλαμβάνει χώρο περίπου δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2023.

Προφανώς, θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί ότι το όχημα πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας αυτοκινήτων. Οι ειδικοί όμως λένε ότι τα πρώτα αεροπορικά ταξί θα μπορούσαν να αρχίσουν να παρέχουν απλές υπηρεσίες μεταφοράς τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: kontranews.gr