Ισραήλ: Διαχωρίστηκαν επιτυχώς σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι [Βίντεο]

Δύο κοριτσάκια ενός έτους που γεννήθηκαν ενωμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους ειδαν για πρώτή φορά το ένα το άλλο για πρώτη φορά, μετά από μία σπάνια χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού στο Ισραήλ.

Η 12ωρη επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην πόλη Beersheba και χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας. Συμμετείχαν δεκάδες εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ και το εξωτερικό.

Τα κορίτσια, τα οποία δεν κατονομάστηκαν, λέγεται ότι αναρρώνουν καλά.

«Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους», δήλωσε ο Eldad Silberstein, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου στην ισραηλινή τηλεόραση.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επέμβαση, η οποία έχει γίνει μόλις 20 φορές παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ.

Μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, φουσκωτές σακούλες σιλικόνης εισήχθησαν στο κεφάλι τους και περιοδικά επεκτάθηκαν για να τεντώσουν το δέρμα. Το νέο δέρμα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να σφραγίσει τα κεφάλια τους μετά την ανακατασκευή των κρανίων.

Η προετοιμασία περιελάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, δήλωσε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός του Soroka. «Προς μεγάλη μας χαρά, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε», πρόσθεσε.

Τα κορίτσια, που γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2020, αναμένεται να έχουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

Πηγή: newsbomb.gr