Ισραηλινή ΠΑ: Iσοπέδωσαν το κτίριο που στεγάζει το Αl-Jazeera στη Γάζα

O ΙDF μετά την προειδοποίηση για εκκένωση των γραφείων του δικτύου Al Jazeera, υλοποίησε τις απειλές του. Συγκεκριμένα βομβάρδισε το 12όροφο κτίριο στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠ, καθώς και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, οδηγώντας στην κατάρρευσή του.

Πιο συγκεκριμένα οι Ισραηλίνες Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι το πολυώροφο κτίριο στη Γάζα που μόλις κατέστρεψαν, φιλοξενούσε «στρατιωτικά πολεμικό υλικό» που χρησιμοποιούνται από τη στρατιωτική πτέρυγα των ηγετών της Λωρίδας της Χαμάς.

«Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς κρύβει σκόπιμα το στρατιωτικό της υλικό ανάμεσα σε αθώους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει σε δήλωση.

Ο στρατός σημειώνει επίσης ότι προειδοποίησε όσους βρίσκονται στο κτίριο πριν από τον βομβαρδισμό του, να αποχωρήσουν, αναφέροντας ότι έδωσαν αρκετό χρόνο για την εκκένωσή του.

Προηγούμενο κείμενο

H απόλυτη ”κόλαση” επικρατεί εδώ και λίγα λεπτά στο Ισραήλ. Η Χαμάς εκτοξεύει συνεχώς ρουκέτες. Αυτή την στιγμή, επιθέσεις δέχονται το Τελ Αβίβ, με την γειτονιά του Ραμάτ να βρίσκεται υπό πολιορκία. Την ίδια στιγμή, ένας άνδρας σκοτώθηκε από πύραυλο στο Ramat Gan.

Ταυτόχρονα, πύραυλος της Χαμάς, χτύπησε πόλη εντός του Ισραήλ, στην οποία κατοικούν Άραβες! Αρκετά σπίτια στο Ισραήλ υπέστησαν ζημιές από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ 19:00 μ.μ. την Παρασκευή και 7:00 π.μ. το Σάββατο. 100 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα πυραύλων Iron Dome.

Πάνω από 2.000 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τον θύλακα της Χαμάς από την έναρξη των μαχών τη Δευτέρα.

Συναγερμός στα γραφεία του Al-Jazeera

Το Ισραήλ προειδοποίησε πριν λίγο, ότι θα βομβαρδίσει το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Al Jazeera στη Γάζα, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ σε μία ώρα. Ήδη, δημοσιογράφοι φεύγουν από τα γραφεία. Είναι ξεκάθαρο, πως το Ισραήλ θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε Κατάρ και Τουρκία.

”Θρίλερ” με τουρκικό τζετ

Εν τω μεταξύ, τουρκικό τζετ τύπου TC-MKA, βρέθηκε στις ακτές του Ισραήλ. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετέφερε ιατρική βοήθεια. Συχνά τουρκικά αεροσκάφη προσγειώνονται στο Ισραήλ, με σκοπό, μετά τρόφιμα και φάρμακα να πάνε στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί όμως, το γύρισαν πίσω, καθώς επικρατεί οργή με την στάση της Άγκυρας.

Δηλώσεις από την Χαμάς

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάοζι Μπαρχούμ, δήλωσε ότι η οργάνωση ήταν έτοιμη για κάθε σενάριο, σχολιάζοντας πιθανή χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ. «Σχετικά με χερσαία εισβολή (σ.σ. στη Λωρίδα της Γάζας). Οι κατακτητές κάνουν πολλές ανοησίες που μπορούν να τους οδηγήσουν να λάβουν χαζές αποφάσεις ανά πάσα στιγμή. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» δήλωσε ο Μπαρχούμ.

Πηγή: pentapostagma.gr