Κοινωνική αποστασιοποίηση: Σαμπρέλες, μπάρμαν-ρομπότ και «μακαρόνια» στο κεφάλι [Εικόνες]

Πολλά άλλαξαν αυτούς τους δύο μήνες και κάτι που ένας ιός μπήκε στη ζωή μας και την έκανε άνω κάτω. Η καθημερινότητά μας άλλαξε και η ανθρωπότητα καλείται να προσαρμοστεί και πάλι σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη που απειλεί την ανθρώπινη επαφή.

Για εβδομάδες οι όροι «απόσταση», «καραντίνα» και «κοινωνική αποστασιοποίηση» ήταν καθημερινά στο λεξιλόγιό μας.

Όσο όμως και αν βαυκαλιζόμαστε ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει και όσο η πανδημία φθίνει πολλοί ξεχνούν τα μέτρα ασφαλείας. Έτσι αρχές και ιδιώτες προσπαθούν να την εφαρμόσουν δοκιμάζοντας ακόμη και αδόκιμους τρόπους.

Ένα μπαρ στη Γερμανία υποχρεώνει τους πελάτες του να φορούν στο κεφάλι «μακαρόνια» κολύμβησης ενώ ένα άλλο στην Ισπανία, αυτή τη φορά, χρησιμοποιεί μπάρμαν–ρομπότ για να αποφύγει τον σχηματισμό ουράς κατά την αναμονή.

Ένα εστιατόριο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, από την άλλη, προτίμησε τα τραπέζια – σαμπρέλες, ενώ ένα άλλο, στην Ταϊλάνδη τοποθέτησε έναν χάρτινο δράκο στα τραπέζι του για να βεβαιωθεί ότι οι θαμώνες του θα κρατήσουν την απαραίτητη απόσταση.

Στη Νέα Υόρκη έχουν οριοθετηθεί οι χώροι στα πάρκα όπου είναι ασφαλές να σταθεί ο κόσμος, ενώ μαθητές σε σχολείο του Βελγίου περιμένουν σε σειρά πίσω από… κώνους.

Πηγή: newsbeast.gr