Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να μένουν σπίτι τους αυτές τις ημέρες;

Ποιοι περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα φτάνουν τα 84, με τέσσερα από αυτά να είναι «ορφανά». Σύμφωνα με πληροφοριες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αυτών κρουσμάτων έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε ανθρώπους που ήδη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με βαριά αναπνευστικά συμπτώματα.

Έτσι, τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονταν, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τον εντοπισμό αυτών των ατόμων είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους πριν βγουν τα αποτελέσματα των ειδικών ελέγχων.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπαίνουν στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλα δείχνουν πως τα τρία «ορφανά» κρούσματα είναι άτομα τρίτης ηλικίας και προέρχονται από το Λονδίνο, την Τσεχία και το Ισραήλ.

Συναγερμός για τις ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι σας

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, κάλεσε και όσους έχουν γρίπη, επίσης να παραμένουν στις οικίες τους. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα και έλαβε επιπλέον μέτρα, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ευπαθών ομάδων. Κάνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν:

ασθενείς άνω των 70 ετών,

ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα,

ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα,

ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και

ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους.

Πηγή: thebest.gr