Κορονοϊός – «Συναγερμός» στα Μέσα Μεταφοράς: Ανακαλούνται οι άδειες των οδηγών

Ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γι αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να ανακληθούν άδειες, έτσι ώστε να μην μειωθούν τα δρομολόγια τον Αύγουστο.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας λαμβάνει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει τη… χαλαρότητα να στοιχίζει στη δημόσια υγεία.

Ύστερα από την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας στην πλειοψηφία των κλειστών χώρων, στο τραπέζι των συζητήσεων γίνεται κουβέντα για τα κέντρα διασκέδασης, τα beach bars και όπου αλλού παρουσιάζεται συνωστισμός.

Ωστόσο, εικόνες συγχρωτισμού εμφανίζονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον πρωθυπουργό, στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με τους επιτροπή των Ειδικών να στέκεται πολύ σε αυτά τα φαινόμενα, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα ενισχυθούν. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιστήμονες.

Μία μέρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «μεγάλη πηγή ανησυχίας το συνωστισμό στα ΜΜΜ» και ανακοίνωσε ότι ήδη ανακαλούνται άδειες για να υπάρξει περισσότερο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν περισσότερα Μεταφορικά Μέσα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός.

«Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newpost.gr