Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Τερμάτισε ο γηραιότερος συμμετέχοντας ετών 90

Ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς ήταν ο γηραιότερος συμμετέχοντας στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερε να τερματίσει μάλιστα μετά από 8 ώρες αγώνα!

Αποφασισμένος να τερματίσει ήταν ο 90χρονος μαραθωνοδρόμος, Στέλιος Πρασσάς και τα κατάφερε. Όπως δήλωσε εξάλλου πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου της Αθήνας: «Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε και να δοξάσουμε την Ελλάδα, που καθιέρωσε τον Μαραθώνιο. Θέλω να φτάσω στο Καλλιμάρμαρο, το ωραιότερο στάδιο που δεν έχει άλλη χώρα».

Μετά τον τερματισμό του, που ήρθε με χρόνο 8 ώρες,2 λεπτά και 14 δεύτερα για την ιστορία, εμφανώς χαρούμενος και με ένα στεφάνι ελιάς στο κεφάλι είπε χαρακτηριστικά: «Αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα.Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ».

Πηγή: newsit.gr