Οι Επιστήμονες το Επιβεβαίωσαν. Τελικά οι Αριστερόχειρες Έχουν το Χάρισμα!

Για πολύ καιρό, οι αριστερόχειρες θεωρούνταν παράξενοι γιατί «όλοι» ήταν δεξιόχειρες. Οι αριστερόχειρες αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού.

Ωστόσο, εάν είστε αριστερόχειρας, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ καλό καθώς έρευνες δείχνουν πως οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανό να γίνουν ιδιοφυΐες.

Πολλά γνωστά πρόσωπα είναι αριστερόχειρες όπως ο Barack Obama και ο Bill Gates.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, αριστερόχειρας δεν είναι αυτός που γράφει μόνο με το αριστερό, αλλά που κάνει και τις καθημερινές δουλειές με αυτό το χέρι. Ακόμα και τα απλά πράγματα, όπως το να πιάνει μία μπάλα.

Σύμφωνα με το IFL Science, όσοι έχουν προτίμηση στο αριστερό χέρι έχουν πιο εξελιγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους. Αυτό τους βοηθάει να καταλαβαίνουν και να επεξεργάζονται τον χώρο και τις διανοητικές αναπαραστάσεις.

Επίσης, οι αριστερόχειρες έχουν πιο μεγάλο μεσολόβιο, που σημαίνει πως έχουν πιο καλή σύνδεση ανάμεσα στα δύο κρανιακά ημισφαίρια και μπορούν να επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες.

Η θεωρία κατέληξε πως το συμπέρασμα αυτό οφείλεται στο ότι οι αριστερόχειρες είναι αναγκασμένοι να ζουν σε έναν κόσμο που είναι σχεδιασμένος για δεξιόχειρες, οπότε αναγκάζονται να μάθουν να χρησιμοποιούν και τα δύο τους χέρια.

Η έρευνα διεξήχθη σε 2,300 άτομα όλων των ηλικιών και τους έβαλαν διάφορα μαθηματικά προβλήματα. Στα βασικά μαθηματικά προβλήματα οι διαφορές ήταν μικρές. Ωστόσο, στα πιο απαιτητικά προβλήματα, οι αριστερόχειρες υπερείχαν ξεκάθαρα.

Επίσης, έδειξαν πως οι δεξιόχειρες ήταν χειρότεροι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της αξιολόγησης από τους αριστερόχειρες.

Πηγή: true.gr