Ομολογία Τραμπ: «Παίρνω υδροξυχλωροκίνη εδώ και μιάμιση εβδομάδα. Τι έχω να χάσω;». Πελόζι: «Είναι παχύσαρκος. Να προσέχει τι φάρμακα παίρνει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

«Το παίρνω την τελευταία μιάμιση εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε. «Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό. Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

«Παχύσαρκο» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ η Νάνσι Πελόζι σε σχόλιό της στο CNN.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς, κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Αμερικανού προέδρου πως εδώ και μερικές ημέρες κάνει χρήση υδροξυχλωροκίνης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, αλλά και το ότι δεν έχει δοθεί έγκριση από την επιστημονική κοινότητα.

«Είναι ο πρόεδρος της χώρας και θα προτιμούσα να μην κάνει χρήση φαρμάκου που δεν έχει εγκριθεί από τους επιστήμονες, ειδικά στην ηλικία του και, πώς να το πω κομψά, στο γκρουπ βάρους που ανήκει, το οποίο λένε ότι είναι νοσηρά παχύσαρκοι. Δεν είναι καλή ιδέα», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ζήτησε να προχωρήσουν σε άλλο θέμα συζήτησης.

Πηγή: mixanitouxronou.gr