Παρέμβαση Τσιόδρα για να κατευνάσει εξαγριωμένους Ρομά στην Λάρισα. Ο οικισμός μπήκε σε καραντίνα ύστερα από 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την παρουσία και των κ.κ. Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα. Το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, για να δει από κοντά τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας επικράτησε ένταση καθώς κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Μετά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα σε όλη την Θεσσαλία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 21 κρουσμάτων κορονοϊού σε οικισμό Ρομά. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμα και επέκτασης της καραντίνας όχι μόνο σε άλλους οικισμούς Ρομά.

Από την πλευρά του, ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία Τσιόδρα – Χαρδαλιά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Λάρισας κ. Νίκος Παϊτέρης, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισε:«Όπως όλη η Ελλάδα και όλο το σύμπαν έχει κορωνοϊό, έτσι έτυχε και σε εμάς, δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Σήμερα με τις δειγματοληψίες θα δούμε τι ακριβώς θα βγει, ας βάλει ο Θεός το χέρι του».

Πηγή: mixanitouxronou.gr