Πάτρα: Ο κύριος με το σκαμπό και το κουστούμι που κάθε Κυριακή στηνόταν έξω από την εκκλησία

Η ταπεινότητα είναι η αρχή της πίστης και το θεμέλιο της.

Οι εκκλησίες από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν κανονικά και να ξεκινήσουν τις θείες λειτουργίες, ενώ ήδη από την περασμένη Δευτέρα δέχονται πιστούς για ατομική προσευχή.

Στο διάστημα της καραντίνας, τότε που οι ναοί ήταν κλειστοί και αρκετοί πιστοί ζητούσαν το άνοιγμα των εκκλησιών, μη λαμβάνοντας τις υποδείξεις των ειδικών για την αποφυγή των συνωστισμών και των συναθροίσεων,υπήρχε ένας κύριος που με ταπεινότητα κάθε Κυριακή, έπαιρνε το σκαμπουδάκι του και καθόταν έξω από τον ναό ακούγοντας την θεία λειτουργία που στο μεταξύ λάμβανε χώρα εντός της εκκλησίας.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τάτσιου περιγράφει το όλο θέμα: «Μόνο σεβασμό! Αυτός ο κύριος είναι ο ορισμός της πίστης! Από την μέρα που έκλεισαν οι εκκλησίες κάθε Κυριακή πρωί έπαιρνε το σκαμπό του και πήγαινε να παρακολουθήσει την θεία λειτουργία από την αρχή μέχρι το τέλος της. Έξω από τον ιερό ναό!

Μόνος του. Σημαντική λεπτομέρεια φορούσε το κοστούμι του πάντα. Δεν υποβάθμιζε τα γεγονός και τον ιερό σκοπό της θείας λειτουργίας! Κάποιες φορές τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν μια συμπεριφορά!».

Πηγή: patrasevents.gr