Πέντε κρούσματα κορονοϊού έπειτα από γάμο

Ακόμη ένα κρούσμα καταγράφτηκε στο Νότιο Πεδίο στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή. Πρόκειται για έναν 60χρονο εργαζόμενο στην βάρδια της ημέρας, στο Νότιο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Δέκα άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα και από τη βάρδια και το λεωφορείο που μετακινούνταν ο εργαζόμενος.

Και το κρούσμα αυτό συνδέεται με το γάμο στην Ερμακιά που έγινε το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με πλήθος κόσμου, με γλέντι σε κατάστημα της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr ήδη υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο χωριό και πολλοί καλεσμένοι που μένουν στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών τους.

Οι καλεσμένοι ήταν από την περιοχή αποκλειστικά και υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Κάποια μάλιστα από αυτά έδωσαν δείγμα για πιθανή διάγνωση του ιού. Οι θείοι του γαμπρού θετικοί, μια 62χρονη, ένα ολόκληρο σόι χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα των κρουσμάτων αλλά και το κρούσμα 0 που πιθανολογείται να είναι καλεσμένος ασυμπτωματικός από νησί των Κυκλάδων.

Το δυσάρεστο είναι ότι ενώ παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα νωρίτερα, δεν αξιολογήθηκαν σωστά για να μην υπάρχει εξάπλωση.

Πηγή: enikos.gr