Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου

Η Σοφία Αδαμίδου πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Χαραυγή Κοζάνης.

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 58 ετών και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική, η δημοσιογράφος και θεατρική συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου.

Η Σοφία Αδαμίδου, γεννήθηκε το 1963 στη Χαραυγή Κοζάνης και υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, ενώ αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Υπήρξε τακτικό μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον Ριζοσπάστη και τον 902. Είχε εργαστεί ακόμη στην ΕΤ1, στη ΝΕΤ, τον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά το συγγραφικό της έργο, έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές («Υπάρχει μια χώρα που σου μοιάζει», «Στην αγορά του χρόνου ανειδίκευτη») και συνέγραψε τη βιογραφία της Σωτηρίας Μπέλλου, με τίτλο «Πότε ντόρτια, πότε εξάρες», έργο το οποίο διασκεύασε για το θέατρο, με τον τίτλο «Σωτηρία με λένε».

Στα θεατρικά της έργα είναι μεταξύ άλλων ο «Άρης», βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Αλέκος Σακελλάριος» από τα Κορφιάτικα βραβεία, «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, «Ήλιος στην πέτρα», βασισμένο στο αφήγημα της αντάρτισσας του ΔΣΕ, Ελένης Τραγγανίδα – Μακρυνιώτη «Η Μυρτιά του βουνού».

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 4 μ.μ., στον τόπο γέννησής της, την Χαραυγή Κοζάνης.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο της Σοφίας Αδαμίδου

“Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα Σοφία Αδαμίδου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική. Με το ανήσυχο και δημιουργικό της πνεύμα, με τη δημοσιογραφική της πέννα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και στην καλλιτεχνική δημιουργία, υπηρετώντας το Κόμμα μέχρι τον πρόωρο θάνατό της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr