Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα» – Αντιδρά ο καλλιτεχνικός κόσμος

Τι λένε οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τον δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης αναμένεται να πάρει σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης που το απόγευμα της Τρίτης κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία του. Ο ηθοποιός κατηγορείται για τρεις υποθέσεις, έναν βιασμό και δύο απόπειρες, με τον ίδιο να φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο Φιλιππίδης απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό με τις κατηγορίες για τις οποίες ερευνάται να αφορούν αφενός βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, αφετέρου δύο απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Η υπόθεση όπως αναμενόταν προκάλεσε αντιδράσεις και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Κώστας Αρζόγλου δήλωσε ότι ένιωσε από τη μία θλίψη, μιλώντας στο MEGA, για την κατάληξη του Πέτρου Φιλιππίδη, και από την άλλη, περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές. «Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας από την πλευρά του τόνισε πως μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος.

Πηγή: ieidiseis.gr