Πιτσιρικάδες παίζουν τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων «κορώνα – γράμματα» στα Χανιά

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια παρόλα αυτά το παιχνίδι με τον θάνατο συνεχίζεται.

Έχει χυθεί αίμα, έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες και όμως νεαροί που πιστεύουν ότι μπορεί να κοροϊδέψουν τον θάνατο συνεχίζουν να παίζουν κορώνα – γράμματα τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των άλλων στα Χανιά.

Οι «κόντρες» με μηχανές δυστυχώς καλά κρατούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία γίνονται και ενώ είναι γνωστά αυτά τα μέρη εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει αποτελεσματική παρέμβαση της αστυνομίας για να αποτελέσουν οι κόντρες παρελθόν.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι στον παράλληλο της εθνικής οδού από την πλευρά του ρεύματος Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος περίπου του ΜΕΤΡΟ και του Τερζή.

Σύμφωνα με καταγγελία, νεαροί με μηχανές, συγκεντρώνονται τις βραδινές ώρες στον παράλληλο δρόμο στο ύψος του ΜΕΤΡΟ, συνεχίζουν τη διαδρομή φτάνοντας στο ΚΤΕΟ στο Βαμβακόπουλο και από εκεί βγαίνουν στην εθνική οδό. Οι κόντρες γίνονται τόσο στον παράλληλο όσο και στην εθνική. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν στην εθνική είναι τεράστιες, με μηχανές μεγάλου κυβισμού ή με «πειραγμένα» δίκυκλα.

Το κακό δεν είναι ότι θέτουν μόνο σε κίνδυνο τον εαυτό τους αλλά κυρίως ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή και την ασφάλεια άλλων ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα.

Μάλιστα, το «παιχνίδι αυτό με τον χάρο» φαίνεται να έχει και θεατές! Σύμφωνα με την καταγγελία, 10-20 παιδιά, όταν γίνονται οι κόντρες, βρίσκονται πάνω στη γέφυρα των Περιβολίων για να δουν από κάτω τις μηχανές που θα περνούν όταν θα κοντράρονται στην εθνική.

Οι κόντρες και το «δρομολόγιο» αυτό δεν είναι καινούρια ιστορία. Έχουν συμβεί ατυχήματα ενώ το πρόβλημα έχει θιχτεί και στο παρελθόν.

Γι αυτό και είναι άξιο απορίας που ενώ τα σημεία που γίνονται οι κόντρες είναι τα ίδια, δεν έχει γίνει αποτελεσματική επέμβαση της αστυνομίας.

Ξέρει η αστυνομία πού να τους βρει αν θέλει! Είναι γνωστό πού συγκεντρώνονται οι ίδιοι με τις μηχανές, πού συγκεντρώνονται οι «θεατές» τους, πού κάνουν τις κόντρες. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται κάτι δραστικό από την πλευρά της αστυνομίας αλλά αφήνουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται;

Είτε η δυναμική επέμβασή της με μπλόκα αστυνομικών που θα δρουν άμεσα όταν γίνονται οι κόντρες είτε ακόμα και η απλή παρουσία της σε αυτούς τους δρόμους θα λειτουργούσε αποτρεπτικά κάθε φορά για όλα αυτά τα παιδιά που δεν έχουν το μυαλό να σκεφτούν ούτε τη ζωή τους ούτε τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Είναι κοινό μυστικό τι συμβαίνει τόσα χρόνια στον παράλληλο δρόμο, δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν λύνονται όταν παραμένουν κοινά μυστικά και κρύβονται κάτω από το χαλί.

Πηγή: flashnews.gr