Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι μπορεί να χρειαστούν και αυτοί κάποιον να τους δείξει έλεος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Ελλάδα και την ΕΕ να εφαρμόσει τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Επέμεινε και στα fake news που έχει διαψεύσει ήδη η κυβέρνηση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και fake news προχώρησε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματός του.

Αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε Ελλάδα και Ευρώπη να σεβαστούν την Διεθνή Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την κρίση στη Συρία.

Επανέλαβε, δε, τους αναληθείς ισχυρισμούς που διαψεύστηκαν με έμφαση από την κυβέρνηση πριν από μερικά 24ωρα ότι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες, συνοδεύοντας τους, μάλιστα, με απειλές.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Σε μια θεατρική κίνηση, μάλιστα, ο Ερντογάν έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια» είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους Ευρωπαίους είπε «αν θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να επιλύσουν την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τη Συρία».

Πηγή: protothema.gr