Ρωσία: Ανησυχία Πούτιν για τη ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να επανεξεταστεί η κατάσταση με την νοσηλεία κατ’ οίκον ασθενών με κορωνοϊό και το ζήτημα της επικοινωνίας τους με τις κατά τόπους κλινικές.

O Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, είναι η αύξηση των θανάτων.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται, το βλέπουμε από τους αριθμούς. Δυστυχώς αυξάνεται και ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με αφορμή αυτή την αυξητική τάση των θανάτων έδωσε εντολή στους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να μελετηθεί η κατάσταση με την νοσηλεία κατ’ οίκον ασθενών με κορωνοϊό, να λυθεί το ζήτημα της επικοινωνίας ασθενών με τις κατά τόπους κλινικές, να φθάσουν τα φάρμακα στους ασθενείς που τα χρειάζονται καθώς δεν αρκεί μόνο να παραχθούν και να αγορασθούν, να υπάρξουν πρόσθετες αμοιβές έως το τέλος του έτους για τους φοιτητές ιατρικής που απασχολούνται στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να ελεγχθούν τα κοινωνικά βοηθήματα που δίνονται στις περιφέρειες.

Πηγή: protothema.gr