Σεισμός στη Σάμο: Στη μέση κόπηκε το λιμάνι κόπηκε στη μέση – Δείτε φωτο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι του Καρλοβασίου στη Σάμο, το οποίο χτυπήθηκε από την έντονη σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο σεισμός καταγράφηκε μόλις 18 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε αισθητός σε όλη την ηπειρωτική χώρα ενώ προκάλεσε τον θάνατο δύο παιδιών στη Σάμο αλλά και τουλάχιστον 6 ανθρώπων στη Σμύρνη.

Επιπλέον, σημαντικές είναι και οι καταστροφές σε κτίρια και υποδομές που έχουν σημειωθεί τόσο στη Σάμο όσο και στα τουρκικά παράλια, όπου οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Όπως δείχνουν οι αποκλειστικές εικόνες του ethnos.gr, πολύ μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί στο Καρλόβασι της Σάμου, καθώς ο Εγκέλαδος δημιούργησε μία τεράστια ρωγμή από τη μία έως την άλλη άκρη του λιμανιού, που σχεδόν το χώρισε στα δύο.

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος, Θανάσης Γκανάς: «Έχουν σημειωθεί ήδη 15 μετασεισμοί, οι οποίοι έχουν μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ στον εστιακό χώρο που έδωσε τον σεισμό». Όσον αφορά την πιθανότητα νέων τσουνάμι, ο σεισμολόγος ξεκαθάρισε ότι «είχαμε, μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα τρία κύματα τσουνάμι, τα οποία έχουν μικρό ύψος. Η πιθανότητα να έχουμε άλλο τσουνάμι είναι πολύ μικρή, μέχρι να ηρεμήσει εντελώς η στάθμη».

Πληροφορίες από το ethnos

Πηγή: nassosblog.gr