Σκάβουν νέους τάφους στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό [Εικόνες]

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Ανοίγουν νέους τάφους στα κοιμητήρια της συμπρωτεύουσας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως λαμβάνει μακάβρια προληπτικά μέτρα με αφορμή τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού και της «έκρηξης» των κρουσμάτων στην πόλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τοπικό thesstoday, από τις αρχές της εβδομάδας η διοίκηση του δήμου της συμπρωτεύουσας έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων στον Εύοσμο, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος ταφής ατόμων που ενδεχομένως θα φύγουν από τη ζωή λόγω της νόσου, ανάλογο με εκείνον στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, που λειτουργεί από τον Μάρτιο.

Ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληροί παρόμοια κριτήρια όπως της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί και νέος χώρος ταφής των θυμάτων λόγω του κορωνοϊού, «καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι αριθμούς θα αφήσει πίσω της η μαύρη λίστα». Ο κος Αβαρλής προσέθεσε μάλιστα, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε άμεσα όπως και τον Μάρτιο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τους πρόσφατα σκαμμένους τάφους στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Μέχρι στιγμής, μετρούν 40 ταφές λόγω κορωνοϊού στον εν λόγω χώρο, ενώ υπάρχουν σαράντα ανοιχτοί και ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μπορεί να εξασφαλίσει άλλους πενήντα, σχεδιάζοντας παράλληλα και τον νέο χώρο στον Εύοσμο. Και να αναφέρουμε σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Αβαρλής υποστήριξε ότι η λήψη αυστηρών μέτρων μπορεί να βοηθήσει τη «δραματική» όπως χαρακτήρισε, κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, κάτι που άλλωστε ανακοίνωσε ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγή: pagenews.gr