Σοκάρει η φωτογραφία του Ερντογάν και του Τατάρ με τον δολοφόνο του Σολωμου Σολωμού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο [Βίντεο]

Η προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο είχε μια άλλη σοκαριστική διάσταση. Ο Τούρκος Πρόεδρος φωτογραφήθηκε με τον Κενάν Ακίν, τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Στη σοκαριστική φωτογραφία, που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ο δολοφόνος φωτογραφίζεται… καμαρωτός μαζί με τον Ερντογάν και την μαριονέτα του, τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αμμόχωστο.

Ο Κενάν Ακίν σε συνέντευξη που είχε δώσει χρόνια μετά από τη άνανδρη δολοφονία στο «Πρώτο Θέμα», όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη Δερύνεια, αλλά δήλωσε ότι θα το ξανάκανε!

Ο Κενάν αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της δολοφονίας του Σολωμού από τις φωτογραφίες των ξένων δημοσιογράφων την ώρα που σημάδευε και πυροβολούσε τον 26χρονο Ελληνοκύπριο. Η Ιντερπόλ, μετά από ευρωπαϊκή απόφαση, τον καταζητεί και τον επικήρυξε με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

Εκτός του Κενάν Ακίν, για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού έχουν εκδοθεί αλλά 10 διεθνή εντάλματα σύλληψης. Όλοι οι δολοφόνοι είναι καταζητούμενοι από την Interpol αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν συλληφθεί αφού ούτε η Τουρκία, ούτε αρκετά άλλα κράτη που ελέγχονται από αυτήν, εκτελούν τα εντάλματα.

Ο Κενάν Ακίν είναι έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και φερόταν ως πράκτορας των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: thepressroom.gr