Σπάει ο πάγος και βρίσκονται σε παγωμένη λίμνη – Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου [Βίντεο]

Όταν η έκφραση «σε λεπτό πάγο» αποκτά κυριολεκτική σημασία, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι εικόνες που κατέγραψαν τουρίστες στην Σιβηρία κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην λίμνη Βαϊκάλη, στην Σιβηρία, γνωστή και ως το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας». Πρόκειται για την βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και τη λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως (!) και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας!

Όλα αυτά είναι αρκετά για να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να ένιωσαν οι δύο τουρίστες όταν περπατώντας στην παγωμένη λίμνη, βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό, καθώς το στρώμα πάγου έσπασε!

Οι τουρίστες προφανώς υπερεκτίμησαν την… αντοχή του πάγου στην λίμνη στην Σιβηρία και κατέγραψαν σε βίντεο τις στιγμές που απλά… χάθηκαν μέσα στο νερό!

Στα πλάνα φαίνονται να προσπαθούν εναγωνίως να κρατηθούν από τον πάγο, ενώ το βάρος των εξοπλισμών τους δυσχέραινε την κατάσταση.

Όσο προσπαθούσαν να κρατηθούν και να ανέβουν στον πάγο, τόσο μεγαλύτερα κομμάτια του υποχωρούσαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν 17 ολόκληρα λεπτά μέσα στα παγωμένα νερά, ενώ όταν κατάφεραν να ανέβουν ξανά στον πάγο, περπάτησαν έξι χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Βαϊκάλης, στην Σιβηρία.

Ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν έφερε τραυματισμούς, παρά μόνο την… τρομάρα της ζωής τους!

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 300 μέτρα από την ακτή, σε σημείο που αργότερα έμαθαν οι τουρίστες ότι περιέχει θερμοπηγές, κάτι που ίσως εξηγεί το γιατί ζεστάθηκε το νερό και έσπασε ο πάγος.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την Σιβηρία

Πηγή: newsit.gr