Στην εντατική εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον – Πρωθυπουργικά καθήκοντα ανέλαβε ο «σκληρός» του Brexit ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαμπ!

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Αρχικά ο Μπόρις Τζόνσον, μετά από συμβουλή του γιατρού του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον Βρετανό πρωθυπουργό χορηγήθηκε οξυγόνο. Δημοσιεύματα σημείωναν ότι τα συμπτώματα επέμεναν με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του και δεν είναι συνδεδεμένος με αναπνευστήρα.

Η μετακίνησή του στην ΜΕΘ έγινε σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο να διασωληνωθεί.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου».

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

»Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μπόρις Τζόνσον, έγραψε στο twitter από το νοσοκομείο ότι η διάθεσή του είναι καλή και εργάζεται με την ομάδα του για την καταπολέμηση του ιού.

Ο Βρετανός πολιτικός των συντηρητικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε σχετικά ότι οι σκέψεις του είναι με τον πρωθυπουργό και την έγκυο σύντροφο του Carrie Symonds η οποία είναι και η ίδια θετική στον κορωνοϊό λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «θα βγει από αυτή την περιπέτεια ακόμη πιο δυνατός».

Με τη σειρά του ο επικεφαλής των Εργατικών Sir Keir Starmer περιέγραψε τα νέα της μεταφοράς του Μ.Τζόνσον ως απόλυτα θλιβερά.

Πηγή: pronews.gr