Στην Κύπρο γνωρίζουν που πας και σε ποιους με το τσιπάκι που έχεις [Βίντεο]

Όλα συμβαίνουν ΤΩΡΑ…

Πάνω από τρεις χιλιάδες Κύπριοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος τόνισε πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες.

Η εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) έχει, φαινομενικά, ως στόχο την αναχαίτιση της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Περί τίνος πρόκειται;

Είναι μία εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο, η οποία μέσω του μικροτσίπ της συσκευής, καταγράφει τις κινήσεις του κατόχου του τηλεφώνου, προκειμένου οι σχετικές πληροφορίες να χρησιμοποιηθούν για να ιχνηλατηθούν οι επαφές του σε περίπτωση που νοσήσει από κορωνοϊό.

Το Κράτος δηλαδή θα γνωρίζει που και σε ποιόν πήγε.

Η εφαρμογή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο.

Η πλατφόρμα θα επεκταθεί στην πορεία στην κατ’ οίκον παρακολούθηση και την τηλε-συμβουλευτική με στόχο όπου υπάρχει σύμπτωμα να καταγράφεται.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή θα παρακολουθεί όλες τις επαφές και κινήσεις κάποιου ανθρώπου για 15 ημέρες, ώστε αν κάποιος νοσήσει να μπορέσουν να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Η διαδικασία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου εξήγησε πως με τον έλεγχο των διαδρομών του χρήστη, εντοπίζονται οι τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί το άτομο που έχει διαγνωστεί με τον ιό και επιτρέπει έγκαιρη παρέμβαση, όπως ενδεχομένως εκκένωση και απολύμανση κάποιων χώρων, ενώ δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν οι επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν με αφορμή τον κορωνοϊό.

Πηγή: el.gr