Συγκλονίζει ο Στράτος Τζώρτζογλου – Δεν άφησα κανέναν να με βιάσει σωματικά

Αποκαλυπτικός όπως πάντα ο Στράτος Τζώρτζογλου μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για το ελληνικό #metoo αλλα και τη Φάρμα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός παραδέχτηκε ότι δεν είχε σει ποτέ ριάλιτι πριν μπει στη Φάρμα και αναφέρθηκε στον θάνατο της μητέρας του.

Επισκέπτεστε συχνά το Άγιο Όρος, θα σκεφτόσασταν να μείνετε εκεί για μεγάλο διάστημα;

Το Άγιο Όρος δεν σε κάνει άγιο, είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Έχουμε δει πολλά καθίκια οι οποίοι έχουν το θρησκευόμενο περίβλημα… Κατά κάποιον τρόπο αυτοί αποτελούν αρρώστια για το σώμα της εκκλησίας. Δεν θα ήθελα να είμαι άλλος ένας που θα γελοιοποιήσω αυτό και θα δηλώσω ότι θα πήγαινα στο Άγιο Όρος. Το να πάω για ένα χρόνο, πιθανόν και να πάω, αλλά δεν με κάνει πιο άγιο. Τώρα αν πάω και πω ότι δεν θέλω να ξαναβγώ, δεν θα το δηλώσω. Θα είναι μια απόφαση ζωής. Θα το ανακαλύψουν οι άλλοι και θα πουν ότι ο Τζώρτζογλου από πρώην sex symbol της δεκαετίας του ’90 έγινε μοναχός. Ωραίος τίτλος, θα ασχοληθούν και λίγο τα μεσημεριανά θα γίνουν και κάποιες αναφορές και θα ξεχαστεί. Εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ.

Πως σχολιάζετε το ελληνικό #metoo; Έχετε βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά;

Όλοι τα έχουμε βιώσει και η μάνα μου που ήταν στο αντικαρκινικό και δούλευε ως τραπεζοκόμος έχει βιώσει. Είναι στην ανθρώπινη φύση να δημιουργούνται πηγαδάκια και κάποιοι να καταχρώνται την εξουσία τους. Δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα, γιατί ήμουν πάντα μαχητής και προσπαθούσα να δεχθώ το κάθε πρόβλημα ως ευλογία. Αν έβγαινα και έλεγα ονόματα, δεν θα ωφελούσε σε κανέναν. Δεν άφησα όμως κανέναν να με βιάσει σωματικά. Προσωπικά τη ζήλια και τον φθόνο ως μορφή βιασμού την υφίσταμαι χρόνια, γι΄ αυτό και έκανα δουλειές μόνος μου. Για αυτό δεν υπήρχα στην τηλεόραση από το 2002 μέχρι το 2012.

Ήσασταν πράγματι η ψυχή της «Φάρμας»….

Ακούγεται παράδοξο αυτό που θα πω αλλά δεν είχα δει ποτέ ριάλιτι. Δεν ήξερα καν ότι το «Survivor» υπήρχε, έλειπα και χρόνια στην Αμερική. Δέχτηκα να μπω στη «Φάρμα» μετά από πρόταση της Φαίης Σκορδά, 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.

Μου άρεσε η ιδέα να έρθω σε επαφή με τη φύση, αλλά ο κυριότερος λόγος που δέχτηκα ήταν ότι ήθελα να ξεφύγω από την αίσθηση του θανάτου της μητέρας μου. Ήταν το πιο κοντινό μου πρόσωπο, η γυναίκα που της αφιέρωσα την καριέρα μου, τη ζωή μου και γι’ αυτήν έγινα ηθοποιός. Αργότερα προστέθηκε στη ζωή μου ο γιος μου, που είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη. Ακόμη και τώρα, δεν έχω διαχειριστεί το πένθος, έχω άρνηση.

Κλονίστηκε ο οργανισμός σας από τον θάνατο της μητέρας σας;

Έβγαλα πολλά ψυχοσωματικά. Κάποια στιγμή, πριν μπω στη «Φάρμα», είχε γεμίσει σπυριά το κεφάλι μου από πίσω. Είχα μια τρομακτική φαγούρα, πήρα διάφορα φάρμακα και αντί να υποχωρήσει αυξανόταν. Άρχισε να μουδιάζει το αριστερό μου πόδι, πήρα κιλά λόγω του κοροναϊού.

Μπήκα στη «Φάρμα» 97 κιλά, ενώ πάντα ήμουν 85. Επίσης τα μαλλιά μου είχαν αραιώσει, έπεσαν από την στεναχώρια. Δεν το ήξερα όμως, γιατί δεν έβλεπα πίσω και το διαπίστωσα στα βίντεο της «Φάρμας». Στη «Φάρμα» ήμουν πιο αληθινός από ό,τι έχω υπάρξει, ακόμη και στο σπίτι μου. Συνήθως όσοι μπαίνουν στα ριάλιτι, προσέχουν πολύ την εικόνα τους, εγώ πριν μπω, πιθανόν να την πρόσεχα περισσότερο.

Πηγή: in.gr