Τα κατάφερα μόνη μου: Πως έχασα 30 κιλά χωρίς να στερηθώ τίποτα από τη διατροφή μου [Βίντεο]

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για τη μεταμόρφωση μιας γυναίκας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη Lucy Lismore. Η ίδια κατάφερε να χάσει κιλά χωρίς να τη βοηθήσει κανένας διατροφολόγος και χωρίς να πάει γυμναστήριο.

Διαβάστε την ιστορία της παρακάτω

«Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Να δυναμώσουν, Να φτιάξουν το σώμα τους και να αδυνατίσουν. Όμως, δεν είναι πολύ θετικοί στην ιδέα του γυμναστηρίου,» λέει η Lucy Lismore. Το αναφέρει σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube. Σκοπός ήταν να μοιραστεί την προσωπική της ιστορία και να εμπνεύσει.

Όπως εξηγεί η ίδια κατάφερε να χάσει 30 ολόκληρα κιλά χωρίς να επισκεφθεί διατροφολόγο. Το έκανε, χωρίς να πάει στο γυμναστήριο. Απλά έμεινε στο σπίτι της. Ακολούθησε ένα συστηματικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Η Lismore εξομολογείται ότι είχε πάντα παραπανίσια κιλά. Ήδη από την εποχή που ήταν στο σχολείο. Όμως, ως έφηβη αγαπούσε τα αθλήματα και την άσκηση. Έτσι, διατηρούνταν σε φόρμα. «Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να τρώω όλο και περισσότερο και να κινούμαι λιγότερο.

Πήρα πολλά κιλά και ένιωθα όλο και χειρότερα με το σώμα μου». Η Lucy προσθέτει ότι το πιο άσχημο σε αυτή την ιστορία ήταν το ότι δεν είχε συναίσθηση του πόσο πολύ είχε παχύνει, αλλά τώρα το συνειδητοποιεί κοιτώντας παλιές φωτογραφίες», αναφέρεται αρχικά για την ιστορία της.

Πώς συνεχίζεται

«Παρόλα αυτά γνώριζε ότι ήταν υπέρβαρη και ότι δεν ήταν υγιής και έτσι δοκίμασε περιστασιακά αρκετές δίατες, αλλά καμία από αυτές δεν είχε επιτυχία. Η αλλαγή ήρθε στη ζωή της όταν, βλέποντας μία εκπομπή της αυστραλιανής τηλεόρασης, πήρε την απόφαση να αλλάξει τελείως την εμφάνιση της. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε τελείως η προσέγγιση της και ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα.

Όπως λέει η Lismore ξεκίνησε από την διατροφή της, αναζητώντας τι ήταν αυτό που έκανε λάθος ως τότε. «Όταν πήγαινα στο σούπερ μάρκετ αγόραζα πάντα αυτά που θεωρούσα υγιεινά, δηλαδή χυμούς πορτοκάλι αντί για αναψυκτικά και μπάρες δημητριακά αντί για σοκολάτες.

Έτσι έκανα μία έρευνα στο ίντερνετ και κατάλαβα ότι όλα είναι θέμα πρόσληψης θερμίδων. Δηλαδή πόσες θερμίδες παίρνεις και πόσες καις. Και τότε κατάλαβα ότι δεν έχανα κιλά γιατί οι θερμίδες που έπαιρνα ήταν πολύ περισσότερες από εκείνες που έκαιγα».

Η Lucy λέει ότι ξεκίνησε να μετράει πόσες θερμίδες έτρωγε και προσπαθούσε να είναι μόνιμα αρκετά λιγότερες από εκείνες που έκαιγε. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε καμία κατηγορία φαγητών από την καθημερινότητα της, για παράδειγμα δεν σταμάτησε να τρώει σοκολάτες ή να πίνει καφέ, αλλά άρχισε να μαγειρεύει λιγότερο παχυντικά και περιόρισε τα σνακ», είναι η συνέχεια από την ιστορία της.

«Σταδιακά μπήκε στη ζωή της ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής, στην αρχή με ένα χιλιόμετρο τρέξιμο την ημέρα και σιγά-σιγά με ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης. Η αλλαγή που είδε πάνω της την έκανε να καταλάβει ότι οι προσπάθειες της είχαν πιάσει τόπο και ότι είχε κερδίσει ξανά τον έλεγχο του σώματό της.

Προκειμένου να μπορέσει να φτάσει τον τελικό στόχο της ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι σε θέση, μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς, να φέρει εις πέρας ένα ολόκληρο πρόγραμμα ασκήσεων: «Μέχρι τότε δεν μπορούσα καν να στηριχτώ στο μονόζυγο, οπότε μου φάνηκε καλό σαν στόχος».

Όσο περνούσε ο καιρός ο Lucy κατάλαβε ότι δεν έκανε μία γυμναστική για να χάσει κιλά, αλλά γιατί η διαδικασία της άρεσε πραγματικά πάρα πολύ. Και τότε ήταν που είδε τον εαυτό της να αλλάζει ριζικά», αναφέρεται για το τέλος της ιστορίας της.

Πηγή: newsitamea.gr