Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη – Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Alpha

Με μάτια βουρκωμένα και τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Alpha μετά από 15 χρόνια συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η παρουσιάστρια με αφορμή την εορταστική της εορτή έκανε μία εξομολόγηση καρδιάς και μίλησε για τη μεγάλη απόφαση που έχει πάρει από την περσινή σεζόν.

Για πρώτη φορά είπε ότι του χρόνου δε θα βρίσκεται στην τηλεόραση μετά από 30 χρόνια συνεχόμενης τηλεοπτικής παρουσίας. «Θέλω να είμαι ελεύθερη» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από ένα βίντεο-αφιέρωμα που της είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες της, η Ελένη μίλησε:

«Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή, γιατί η ζωή μου έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δε χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω. Μου αρέσει να αισθάνομαι ασφάλεια, το επιδιώκω στη ζωή μου αυτό.

Έτσι λοιπόν πράγματι, φτάσαμε σήμερα, μετά από 15 χρόνια εδώ στον Alpha να πρέπει να σας στείλω από νωρίς τη μεγάλη αγάπη που έχω μέσα μου για εσάς και για τα πολύ πολύ όμορφα χρόνια, στιγμές, καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μαζί. Από πέρυσι έχω πάρει μία πολύ σοβαρή απόφαση. Δε μπορώ να σκεφτώ πάρα πολύ μακριά, αλλά δε μπορώ να αφήνω και τη ζωή μου στην τύχη. Πάντα ήθελα να βάζω ένα πρόγραμμα, να παίρνω τον χρόνο μου, να παίρνουν τον χρόνο τους και οι άλλοι. Από πέρυσι, λοιπόν, εγώ έχω πάρει μία απόφαση, αυτή η χρονιά μου στον Alpha να είναι η τελευταία.

Όλη τη φετινή σεζόν και από τη στιγμή που ενημέρωσα φυσικά και το κανάλι, το οποίο αγαπώ και έχω τιμήσει μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, το αμέσως επόμενο κομμάτι που πραγματικά μου δημιουργούσε μία ταχυπαλμία ήταν η στιγμή που θα σας το πω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια που με ξέρετε, ξέρετε ότι εγώ είμαι αυτή που θα σας λέω αυτά που αφορούν εμένα. Βεβαίως μπορεί να διαβάζετε πολλά… Όλοι μπορούν να σκέφτονται, να γράφουν, να μιλάνε για ανθρώπους που είναι τόσο υπερπροβεβλημένοι μέσα από την τηλεόραση και είναι λογικό. Από την αρχή της σεζόν τα είχα σκεφτεί και είχα βάλει στο μυαλό μου ότι στη γιορτή μου θα σας τα πω αυτά, γιατί αυτή είναι η προσωπική μου μέρα και αυτή είναι η δικιά μας μέρα και γιατί ποτέ στη ζωή δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δε θέλω να αισθάνεται κανείς ότι δεν έχει στην καρδιά μου τον ρόλο που πάντα είχε. Εσείς στη δικιά μου καρδιά είσαστε ψηλά».

Αποχαιρέτησε με ιδαίτερη συναισθηματική φόρτιση το τηλεοπτικό κοινό και ζήτησε από όλους να προσέχουν τους συνεργάτες της.

«Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν όπως κάθε χρόνο, σας το λέω σήμερα. Δε θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν γιατί είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα. Πράγματα που δεν έκανα όταν ήμουν πολύ μικρότερη σε ηλικία. Πράγματα που μπορεί να είναι απλά, που μπορεί εσείς να τα κάνετε. Ο καθένας μας μέσα στο μυαλό του κρατάει ένα μικρό κομματάκι που μπορεί να είναι αυτό που δεν έζησε, αυτό που δεν πήρε, αυτό που δεν γεύτηκε, για μένα είναι αυτό».

Η Ελένη μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ για τη μεγάλη απόφαση που είχε πάρει και όπως είπε περίμενε την ημέρα της γιορτή της να το ανακοινώσει.

Για μένα κι αυτό είναι αχαρτογράφητα νερά. Δε ξέρω πώς είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω η επόμενη σεζόν να με βρει ελεύθερη και να δοκιμάζομαι σε κάτι που δε θα έχω ξανακάνει. Εδώ θα είστε πάντα όλοι και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε.

«Θέλω να αγαπάτε τους συνεργάτες μου -απευθύνομαι σε οποιονδήποτε συνεργαστεί με δικό μου συνεργάτη στο οποιοδήποτε κανάλι. Όλοι όσοι πέρασαν από κοντά μου ήταν ξεχωριστά παιδιά. Είμαι πολύ περήφανη για όλα αυτά που έζησα μαζί τους και μαζί σας. Υπήρξα τυχερή και πιστεύω ότι η τύχη μου θα συνεχίσει να είναι ζωντανή και γεμάτη. Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ και είμαι πολύ περήφανη για μένα που δεν έκλαψα, γιατί όλες τις φορές που το σκεφτόμουν πάντα έκλαιγα» είπε και πέρασε σε διαφημίσεις.

Πηγή: star.gr