Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου εντυπωσιάζει – Σαν διαστημόπλοιο! [Βίντεο]

Ματιά στο εσωτερικό του τερματικού σταθμού επιβατών του καινούργιου αεροδρομίου στο Πεκίνο μπορούμε πλέον να ρίξουμε χάρη στον κινεζικό ενημερωτικό οργανισμό CGTN.

Το Beijing Daxing International Airport θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

45 εκατ. επισκέπτες το χρόνο στο νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects, με εμβαδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με προοπτική να αυξήσει έως το 2025 τη δυναμικότητά του σε 75 εκατομμύρια τον χρόνο.

Εντονη η κινέζικη αρχιτεκτονική

Τα κτίσματα διακτινίζονται από έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο και όπως διευκρίνισε το αρχιτεκτονικό γραφείο η ιδέα «γεννήθηκε από αρχές μέσα στην παράδοση της κινεζικής αρχιτεκτονικής στην οποία διασυνδεόμενοι χώροι οργανώνονται γύρω από μια κεντρική αυλή».

Το αεροδρόμιο εχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, φωτογραφία AP

Το καινούργιο αεροδρόμιο θα βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη μεριά του Πεκίνου από αυτήν στην οποία βρίσκεται το Capital International Airport που ολοκληρώθηκε το 2008 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Μία μικρή ξενάγηση στο εντυπωσιακό αεροδρόμιο στο παρακάτω βίντεο:

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρότζεκτ είναι το πρώτο αεροδρόμιο που ολοκλήρωσε το γραφείο Zaha Hadid Architects. Δεν θα είναι όμως το τελευταίο αεροδρόμιο που σχεδιάζει: πέρυσι, επελέγη στον διαγωνισμό για τον καινούργιο διεθνή αερολιμένα της Μουμπάϊ της Ινδίας.

Πηγή: iefimerida.gr