”Ξεσπάει” ο Βέμπερ για Ερντογάν: ”Αρκετά”, δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΛΚ

Ένας ένας οι ηγέτες της Ευρώπης γυρνάνε την πλάτη στον ”σουλτάνο”

”Τυφώνας” ήταν στην τοποθέτησή του στο Euronews για τον πρόεδρο της Τουρκίας ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Αμέσως μπορείτε να καταλάβετε ότι (ο Ερντογάν) παίζει μαζί μας. Γι ‘αυτό απαιτείται τώρα δράση. Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, πρέπει να δράσουμε τώρα. Τα λόγια πλέον δεν είναι αρκετά. Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιο σημαντική για την Τουρκία από ό,τι είναι για εμάς η Τουρκία». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Ε.Ε. θα πρέπει να μιλήσει με μία φωνή. «Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα, ούτε κυπριακό, ούτε γαλλικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν μπλοκάρει την εισαγωγή γαλλικών προϊόντων στην Τουρκία, τότε θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό είναι μέρος της τελωνειακής ένωσης και της γενικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας, ότι όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της Τουρκίας». «Δεν μπορεί να διαχωρίσει μεμονωμένα προϊόντα και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί μια μεγάλη επίθεση κατά της αρχής της τελωνειακής ένωσης. Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αναδιατύπωσης της τελωνειακής ένωσης που είναι σε ισχύ».

Πηγή: pentapostagma.gr