Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση της 4χρονης Κλίο – Ένας άνδρας υπό κράτηση

Με τεράστια ανακούφιση και δάκρια χαράς και ευγνωμοσύνης οι γονείς της 4χρονης Κλίο Σμιθ κράτησαν και πάλι στην αγκαλιά τους την κόρη τους, 18 ημέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της.

Η αστυνομία στην Αυστραλία εντόπισε το νήπιο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες ζωντανό και καλά στην υγεία του.

Η υπόθεση είχε συνταράξει τη χώρα, ξυπνώντας οδυνηρές μνήμες από την προ ετών εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν σε θέρετρο της Πορτογαλίας.

H Κλίο εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον της δυτικής Αυστραλίας μετά από έφοδο. Το κορίτσι βρέθηκε σε ένα από τα δωμάτια.

«Ένας αστυνόμος την πήρε στα χέρια του και την ρώτησε ‘Πώς σε λένε;’ Εκείνη απάντησε, ‘Το όνομά του είναι Κλίο’».

Ένας 36χρονος άνδρας, κάτοικος της περιοχής, έχει τεθεί υπό κράτηση, χωρίς προς το παρόν να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας δεν έχει καμία σύνδεση με την οικογένεια Σμιθ.

Το σπίτι όπου βρέθηκε η Κλίο βρίσκεται σε απόσταση έξι λεπτών με το αυτοκίνητο από το σπίτι της οικογένειας στο Κάρναρβον, μία πόλη περίπου 5.000 κατοίκων.

H στιγμή που η Κλίο βρίσκεται ασφαλής στα χέρια της αστυνομίας:

Η μητέρα, Έλι Σμιθ, ανέβασε στο Instagram μια ανάρτηση επιβεβαιώνοντας την ευτυχή κατάληξη της εξαφάνισης.

«Η οικογένειά μας είναι και πάλι πλήρης», έγραψε.

Άλλες λεπτομέρειες για την επιχείρηση δεν έγιναν άμεσα γνωστές.

Η μικρή επανενώθηκε λίγη ώρα αργότερα με την οικογένειά της και πλέον είναι στο σπίτι της.

Το χρονικό της εξαφάνισης της 4χρονης Κλίο

Η τετράχρονη είχε εξαφανιστεί στις 16 Οκτωβρίου από ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ της Αυστραλίας, όπου είχε κατασκηνώσει μαζί με την οικογένειά της.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό της και υπό το φόβο ότι απήχθη, οι αυστραλιανές αρχές προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (644.000 ευρώ) ως αμοιβή σε όποιον διέθετε πληροφορίες για την τύχη της τετράχρονης.

Η μητέρα της είχε δηλώσει ότι ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή στο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς το πρωινό της 16ης Οκτωβρίου και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του.

Η είδηση του εντοπισμού της Κλίο Σμιθ έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση στην Αυστραλία.

«Η Κλίο βρέθηκε και είναι στο σπίτι της ασφαλής. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν. Ευχαριστίες στους πολλούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για τον Κλίντον και οι οποίοι στήριξαν την οικογένειά της» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Πηγή: cnn.gr