Αυτός που μοιάζει αδικημένος σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι καθόλου αδικημένος, όταν πράττει το θέλημα του Κυρίου, γίνεται ωφέλεια

Αρκετές φορές στεναχωριόμαστε, γιατί θέλουμε να ζήσουμε υλιστική και άνετη ζωή, όχι αδελφοί μου και αδελφές μου, δεν είναι το θέλημα του Θεού να ζούμε με ανέσεις.

Ο Κύριος μας έδειξε τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να σωθούμε, ο Χριστός ενανθρωπίστηκε και σταυρώθηκε για να μας σώσει.

Ο Κύριος έδειξε με το βίο του, πως είναι να ζεις σωστά μέσα στο θέλημα του ουράνιου πατέρα μας, αδίκησε τον εαυτό του, μακριά από της υλιστικές ανέσεις και απολαύσεις, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Το ίδιο κάνανε και οι Άγιοι μας, και εμείς Άγιοι πρέπει να γίνουμε, γι’ αυτό δημιουργήθηκε ο Άνθρωπος, το ότι όμως και πάλι δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο επίπεδο του Χριστού η των Αγίων, δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε, ο Χριστός μας έδωσε την μετάνοια για να μπορέσουμε να σωθούμε.

Γι’ αυτό μετανόησε, και συμμετείχε στα μυστήρια της Εκκλησίας, εξομολογήσου, λάβε την Θεία Κοινωνία, και άφησε να κατοικεί μέσα σου το πνεύμα του Θεού.