Εισαγγελική παρέμβαση για το Μάτι

Διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις επίμαχες καταγγελίες

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει και πάλι η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μετά τη νέα διάσταση που δόθηκε με αφορμή τις καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις επίμαχες καταγγελίες αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίες καταγράφονται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» αλλά και με αφορμή μήνυση του καταγγέλλοντα στην οποία περιγράφονται ως διαπραχθέντα αδικήματα η απόπειρα παράνομης βίας και η παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας Νικόλαος Αντωναράκος θα χειριστεί την υπόθεση την ώρα που ο ανακριτής που ερεύνησε τις ενδεχόμενες ευθύνες των κεντρικών προσώπων ( αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας) έχει ήδη στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους με πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής είχε καταθέσει, από τον περασμένο Μάρτιο, στη δικαιοσύνη το στικάκι με τις επίμαχες ηχογραφημένες συνομιλίες.

Επιπλέον, φέρεται να είχε δώσει κατάθεση στον ανακριτή που χειρίστηκε την έρευνα χωρίς ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπεριλάβει το περιεχόμενό της, στο φάκελο που διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Πηγή: news.gr