Ηλικιωμένη έπεσε στο σπίτι της και έμεινε αβοήθητη για ώρες – Αστυνομικοί αναρριχητές την έσωσαν

Πεσμένη στο πάτωμα, με το «Π» που τη βοηθούσε να περπατάει δίπλα της, βρήκαν δύο αστυνομικοί στις Σέρρες μία 85χρονη.

Οι πρώτες ενέργειες των αστυνομικών ήταν να διαπιστώσουν την κατάστασή της και αφού ανταποκρίθηκε στα λόγια τους, τη βοήθησαν να σηκωθεί, προσφέροντάς της νερό. Όπως αποκάλυψε η ίδια είχε πέσει την προηγούμενη μέρα παραμένοντας στο σημείο επί ώρες, χωρίς νερό και τροφή.

Οι δύο αστυνομικοί για να καταφέρουν να σώσουν τη γιαγιά χρειάστηκε να αναρριχηθούν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μπουν στο σπίτι της 85χρονης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από την πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε διαπιστώσαμε ότι είχε τις αισθήσεις της. Ήταν μόνη της και καλούσε με όσες δυνάμεις διέθετε σε βοήθεια. Κάποιοι γείτονες άκουσαν τις εκκλήσεις της και ενημέρωσαν το 100. Ευτυχώς είναι καλά στην υγείας της και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία», σημείωσε στο Πρακτορείο ο 43χρονος αρχιφύλακας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου δεν έκρυψε τη χαρά του που μπόρεσε μαζί με τον 34χρονο συνάδελφό του Παναγιώτη Ζαχαριάδη να βοηθήσουν την ηλικιωμένη, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε θερμά τους «σωτήρες» της. «Εκείνη την ώρα έβλεπα στο πρόσωπό της τη δική μου γιαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για την απόφασή τους να αναρριχηθούν στο μπαλκόνι είπε ότι δεν υπήρχε άλλη πρόσβαση στο σπίτι προσθέτοντας ότι «λειτουργήσαμε με σύνεση και ψυχραιμία. Η εμπειρία μας μάς οδήγησε στον σκοπό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συχνά συνάδελφοί του που υπηρετούν στο Α.Τ. Σερρών ή στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της πόλης καλούνται να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Ένα πρόσφατο παράδειγμα, κατά τον αρχιφύλακα, συνέβη τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής, όταν πολίτης, ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη, ζήτησε τη βοήθεια από περιπολικό για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Πέραν της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ. που είναι η προστασία και ασφάλεια των πολιτών, ευθύνη της είναι και η παροχή βοήθειας σε ανήμπορα και ηλικιωμένα άτομα, όπου κι όταν αυτό χρειαστεί», σημειώνει ο αρχιφύλακας, προσθέτοντας ότι συμβάντα σαν τα παραπάνω «αναδεικνύουν την ευαισθησία με την οποία ενεργεί ο Έλληνας αστυνομικός και μας κάνουν περήφανους, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες καλούμαστε καθημερινά να ανταποκριθούμε».

Πηγή: newsbeast.gr